El carrilet estrena una nova secció!

El carrilet estrena una nova secció!

Traieu la pols de les asgolfes!

A partir d’ara mateix es pot dir que comencem a omplir “les asgolfes” del Carrilet, que així és com es dirà la nova secció que estrenarà la nostra revista en el proper número.

El motiu del llançament d’aquesta secció, sorgeix arran del necessari repensament de la revista en sí. El Carrilet té força experiència i un públic fidel, però que cada cop es redueix més a les generacions que s’inicien al voltant dels 40-50 anys d’edat. En els últims dos anys, els nous col·laboradors del Carrilet han inclòs noves seccions amb l’objectiu de captar al públic més jove. No ens referim a fer la revista només per a nosaltres, ni molt menys! Es tracta de tenir en compte a totes les generacions del nostre poble, de tal manera que la Revista es transformi en un espai on tothom s’hi pugui veure reflectit o que fins i tot pugui participar. Per tant, “les asgolfes” és una nova secció que se suma a aquesta nova manera de fer que ja han començat seccions com “la travessa” del Jaume March, els reportatges perodístics de la Remei Bori, “cuines del món”, la crítica cinematogràfica de l’Arnau Vilaró o la literària de la Judit López.

Aquesta és l’arrel del plantejament de “les asgolfes”. Hem reflexionat sobre els vincles que hi poden existir entre les generacions més joves i les més grans, amb la fi de trobar un tema comú. El diàleg ens ha semblat una manera adequada de començar, entaulant converses amb persones que hagin viscut històries del nostre poble que nosaltres no hem pogut conèixer. Històries que nosaltres hem reconstruït en la nostra memòria a base de narracions dels nostres avis i pares.

Així, l’entrevista serà el mitjà que utilitzarem per anar omplint les asgolfes poc a poc, per anar reconstruint la memòria del nostre poble i al mateix temps la nostra història.

Aquesta secció tindrà, també, el seu lloc a la xarxa. Des de la web http://lnx.bellvis.org/carrilet podreu veure totes les entrevistes en format vídeo, podreu deixar comentaris i contactar amb nosaltres. La nostra adreça de correu electrònic és: lesasgolfes@gmail.com.

Per començar, hem fet una tria dels temes que considerem rellevants social i culturalment a Bellvís, des de la generació dels nostres avis (primer quart de segle). Per això, pensem que parlar de la Pista de Ball “La Terraza” pot ser una bona manera de començar en el proper número.

I qui millor per explicar-ho, que vosaltres els que ho vareu viure? Necessitem fotografies, documents antics, anècdotes i tot el que penseu que ens pugui ajudar a sentir com era una nit d’estiu a la Pista de Bellvís. Esperem que ho disfruteu i esteu tots invitats a participar. Si teniu suggeriments sobre altres temes dels quals us agradaria parlar, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Sobre l´autor